"Als je nog iemand kent, dan hoor ik het wel"

Schermafbeelding 2019-07-01 om 11.20.48.png

Hoe vaak zeg jij dit? Of iets als “ik zal aan je denken”.
En…. hoe vaak heeft het resultaat gehad?
Waarschijnlijk niet vaak.
Wees concreet in het vragen van een aanbeveling, een contact.

Dat moet je natuurlijk goed voorbereiden.

Je moet weten DOOR wie je wilt horen aanbevolen en BIJ wie.
En waarom nu juist bij deze persoon. En WAT wil je precies.

Ik bereid mij voor op meetings door na te gaan wie daar komen. Vraag om een gastenlijst en onderzoek vooraf wie het zijn. En ik ga na met wie ik het leuk zou vinden iets samen te doen. Mits er een klik is natuurlijk. Want dat vergeten we soms. Vraag je altijd of of je het leuk vindt met die persoon.

Dat is niet altijd makkelijk. Je buik zou wel signalen afgeven?
Helaas, het buikgevoel laat je in de steek vaak. De maag is niet een heel subtiel orgaan. Alleen wanneer het duidelijk is dat we op het punt staan te worden opgelicht, neemt ze die boodschap op en geeft ze die door.
Als het niet duidelijk is dat we voor de gek worden gehouden, laat onze maag misschien helemaal niets merken. Dan moet je op zoek gaan naar andere aanwijzingen.
Dan moet je goed ingeprent hebben met welk type mens je graag zaken doet. Dat moet glashelder voor je zijn. Dan wordt het netwerken een stuk simpeler.

Als ik iemand aanbeveel, moet ik wel weten wat die persoon precies doet, en ook of hij/zij het ‘goed’ doet. Dat weet je natuurlijk niet altijd. Dat zeg ik er ook altijd bij als ik het werk van mensen niet zelf heb ervaren. Dat voorkomt dat ik word afgerekend op hun kwaliteit.

En natuurlijk bereid ik mij altijd voor door te plannen wat ik aantrek. En ik kom met een positieve mindset en lekker ontspannen en op tijd aan. Want een eerste indruk is erg belangrijk. Een verkeerde eerste indruk kost minimaal 6 nieuwe ontmoetingen om dat weer ‘recht te trekken’. Dat is zonde van je energie.

PS Dit plaatje past niet precies bij dit onderwerp. Maar ik vond het zo’n leuk beeld. Mensen die je vastklampen omdat je de enige bent die ze kennen. Of ben jij zelf zo’n klamper?
Daarvoor volgende keer meer.